Werkwijze

Hier wil ik een woordje uitleg geven over wat je kan verwachten, de manier waarop ik te werk ga.

Je kan op eigen initiatief met mij contact opnemen of op aanraden van iemand uit je omgeving. Of door jouw huisarts of een andere zorgverlener.

Aanmelden kan telefonisch op het nummer 0496/370755 of stuur een mailtje naar info@psycholoog-geraardsbergen.be.

Dan leggen we een eerste afspraak vast voor een kennismaking.

Het eerste gesprek zie ik als een kennismakingsgesprek, het is een kennismaking voor ons beide. Ik luister naar jouw verwachtingen, naar wat jou net nu bij mij brengt. Met een open blik luister ik naar jouw verhaal. Het belangrijkste is dat jij je goed in je vel voelt, dat je je op je gemak voelt. 

Verder geef ik uitleg over de manier waarop ik werk. Samen bekijken we of dit iets voor jou is, of dit de manier is waarop jij verder wenst te gaan. Soms zijn hier meerdere verkennende gesprekken voor nodig. Als klachten of moeilijkheden buiten mijn expertise liggen, verwijs ik door naar mijn collega's. 

De volgende stap zijn vervolggesprekken, waarin er meer en meer diepgaand wordt gewerkt rond bepaalde thema's die voor jou op de voorgrond staan. Ik stimuleer jou om dit vanuit een contextuele visie te bekijken. Als psychologe kan ik zowel ondersteuning bieden als confronterend te werk gaan. Denken, voelen, laten binnenkomen, hervertalen en terug uiten zijn hierin sleutelwoorden.

Tempo en frequentie van de gesprekken bepaal jijzelf. Afhankelijk van wat voor jou passend is, leggen we gesprekken vast. Het traject kan variëren van enkele gesprekken tot een langer traject. We evalueren regelmatig of de therapie is wat jij ervan verwacht, wat je noden zijn en met welke frequentie we verder doen. 

Het einde van de therapie wordt bepaald door de verkregen inzichten en de uitwerking hiervan op je leven. Het is de bedoeling dat de klachten draaglijk worden gemaakt of verdwijnen. Je kijkt met een volledig nieuwe blik naar het leven, verlost van oude patronen die het voluit leven belemmerden. We kunnen dit samen bepalen of zoals hierboven beschreven. Je bent zowel bij het begin als op het einde de regisseur van jouw traject. 


Liesbeth Van Cauwenberg | Majoor Van Lierdelaan 5 | 9500 Geraardsbergen | tel: 0496/370755 | © Psycholoog-Geraardsbergen 2015